Ga naar hoofdinhoud
Golf-Normandie-Bretagne-LaMinoterie

Golfbanen met de mooiste vergezichten in Normandië

De golfbanen in Normandië en Bretagne zijn door de jaren heen steeds bekender geworden onder golfspelers. Dit komt vooral door de grote diversiteit aan golfbanen, waarvan enkele met fantastische vergezichten. Ook de onweerstaanbare aantrekkingskracht als het gaat om cultuur en gastronomie trekt veel buitenlandse golfers aan. Deze vier golfbanen zijn het dichtstbij het vakantiehuis La Minoterie in Normandië.

Golfbanen in de buurt van vakantiehuis La Minoterie:

1. Golfbaan Golf Des Ormes

40 KM / 35 min met de auto
35120, Dol de Bretagne, Frankrijk

De golfbaan ligt op een landgoed van 60 hectare, met een statig chateau uit de 18e eeuw als clubhuis. Deze baan bestaat uit 18-holes en voert je door een dichtbegroeid bos. Waarvan een aantal holes aan het water ligt, omringd door bloemen.  

2. Golfbaan Golf De Saint Malo

50 KM / 45 min met de auto
35540 Le Tronchet, Frankrijk

De 27-holes golfbaan van Saint Malo is een mooi bebost en heuvelachtig park op een voormalig jachtdomein. Deze is ontworpen door Hubert Chesneau, directeur van de Fédération Française de Golf. Het unieke aan deze golfbaan is de rust, de afwisseling van het landschap, de schoonheid van de waterpartijen en eeuwenoude bomen.

De golfbaan bestaat uit 2 delen: De 18-holes “Surcourf” hier zullen de golfliefhebbers gecharmeerd van zijn en de “Old Course” met 9-holes die perfect is voor beginnende spelers.

3. Golfbaan Golf De Granville

50 KM / 45 min met de auto
50290 Breville Sur Mer, Frankrijk 

De 27-holesbaan Granville is aangelegd in de duinen van Normandië. Dit parcours heeft een typisch Schots architectuur en is heeft een ruig en robuust karakter. Granville is een echte linksbaan in Normandië. Het is misschien wel de enige in Frankrijk die haar pure duinlandschap heeft behouden. Een golfbaan wordt een linksbaan genoemd, als hij aan zee ligt en dat daardoor de wind een dominante factor is. 

In 2012 bestond de baan honderd jaar. Maar het oorspronkelijke ontwerp van Colt en Allsion is nog steeds een grote uitdaging, vooral als de wind waait. Er zijn een aantal spectaculaire tees met uitzicht over de hele baan en ver daarbuiten over de zee naar Jersey.

4. Golfbaan Golf De Vire La Dathee

60 KM / 54 min met de auto
14380 Saint Manieu Bocage, Frankrijk

De Golf van Vire-La Dathée heeft 18-holes en is uniek in Normandië. Helemaal in de oorspronkelijke natuur verweven. Het parcours ligt aan de rand van een meer en de gezellige sfeer maakt dit tot een unieke plek.

Nieuwsgierig geworden naar de omgeving van La Minoterie?
Lees ons blog over Mont Saint-Michel >