Skip to content

Tour de France vlak langs La Minoterie!

Het wielerfestijn van het jaar, de Tour de France. Op zaterdag 26 juni 2021 wordt het startschot gegeven in Bretagne, met de finish op de Champs-Élysées in Parijs. Op 29 juni verbindt de laatste Bretonse etappe Redon met Fougères. De top van de wielerwereld komt vlak langs ons huis. Hoe uniek is dat!

Tour de France – editie 108

De 108e editie van de Tour de France, is een van de belangrijkste en eervolste wielerwedstrijden van het jaar. Dit jaar met o.a. Matthieu van Der Poel als deelnemer. Een sportieve uitdaging met adembenemende etappes door prachtige landschappen. Waarbij de vierde etappe vlak langs ons vakantiehuis La Minoterie komt. Een unieke kans om deze wedstrijd van dichtbij mee te maken. Ons vakantiehuis is al sinds de bekendmaking gereserveerd door mijn man. Groot wielerfan. Zijn liefde voor wielrennen begon met de het volgen van De Tour, nieuws over profs, evenementen, de techniek en tactiek erachter. Waarna hij zelf ook is gaan wielrennen, met koersen zoals de Amstel Gold Race en de beklimming van de Alpe d’Huez voor het goede doel. Eind juni gaat hij dan ook met een vriendengroep naar La Minoterie. De racefietsen mee en een paar dagen lang genieten van dit bijzondere evenement!

Het parcours van de kastelen in Normandië

De laatste etappe door Bretagne is van Redon naar Fougères. Met 152 kilometer is dit de kortste van de vier. Van Redon, dichtbij de zee, door het groene en winderige binnenland waar de wielrenners met een sprint finishen bij het kasteel van Fougères. Dit is het parcours van de kastelen en het gebied van ons vakantiehuis. Fougères is gelegen aan weerszijden van de rivier de Nançon. Een betoverende stad met oude vakwerkhuizen en een kasteel omringd door torens en wallen. 

Wil je ook deze mooie omgeving verkennen met familie of vrienden?
Boek dan nu een onvergetelijke vakantie in ons vakantiehuis La Minoterie in Saint-James. Boek nu >

admin