skip to Main Content

Ontdekken en genieten

Omgeving

Ontdek de mooiste plekjes en bezienswaardigheden van Normandië. Van pittoreske dorpjes, historische hoogtepunten en culturele attracties tot mooie natuurgebieden, uitgestrekte kustlijnen en heerlijk eten.

Bosrijk
Centraal gelegen
Cultuur
Historie

Brittany American
Cemetery

Cultureel Werelderfgoed
UNESCO

Eindeloos genieten
langs de kusten

Saint-James
In Saint-James is de indrukwekkende Amerikaanse militaire begraafplaats. De lange rijen van witmarmeren Latijnse kruisen en Davidsterren gedenken de soldaten die tijdens de Slag om Normandië zijn gesneuveld. Ook is hier de originele kledingfabriek met aangrenzende winkel van het merk ‘Saint-James’, bekend van het Bretonse streepje en de zeemanstrui.

Mont Saint-Michel is op 15 minuten rijden
Mont Saint-Michel is uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO. Dit sprookjesachtige schiereiland heeft één van de sterkste getijden in Europa. Het rijst stijl op uit zee en de zandplaten. Een fascinerend spektakel!

Witte zandstranden op 20-30 minuten rijden
De rustige witte zandstranden van Jullouvile en Carolles zijn heerlijk vertoeven. Achter het strand zijn tal van restaurantjes en winkeltjes. Granville is een gezellige badplaats met een grote haven, vanwaar ferryboten naar de Britse eilandjes Jersey en Guernsey vertrekken.

Ontdek
Bretagne

Indrukwekkende
middeleeuwse kastelen

Dierenpark voor
kinderen

Rijke geschiedenis
Bijzondere plaatsen om te bezoeken zijn Saint Malo, Fougères en Cancale. De havenstad Saint Malo is heel bijzonder door zijn oude stadsmuur. De vesting ligt als een uit steen gehouwen schip aan het water, met bonkige muren die oprijzen boven het strand en de drukke haven. Een wandeling over de indrukwekkende stadsmuur geeft een goed idee van de veelbewogen geschiedenis van de stad.

Normandie telt vele oude kastelen en manoirs
Bijna overal zijn er de herinneringen aan de historie en eeuwen oorlog. Zoals in bijvoorbeeld Fougères.
Hier staat een indrukwekkende en in goede staat bewaard gebleven middeleeuws kasteel, middenin het groen. Het kasteel is omgeven door versterkingen en een omwalling met 13 torens.

De Alligator Bay
Een uniek park in Europa met 200 krokodillen en reuze schildpadden. Naast de alligators en schildpadden ziet u hier verschillende hagedissen en reptielen.

Activiteiten

Voor de natuurliefhebber, de sportieveling en ook met de kids !

Fietsen
Watersporten
Wandelroutes
Strandactiviteiten
Paardrijden
Vissen
Bergsporten
Motorrijden

Een paradijs
voor vissers

Tochten maken
langs …

Watersport
en meer

Visvakantie
Normandië is één van de beste streken voor het vangen van de zalm, en de beste voor de zeeforel. De Normandische rivieren bevatten de befaamde “farios” terwijl de meren, moerassen en trage riviertjes goed gevuld zijn met vele vleeseters. De verscheidenheid van de kusten (kalkrotsen in de Pays de Caux, de granieten kliffen in de Cotentin, reusachtige zandstranden) biedt de vissers talrijke mogelijkheden.

 

 

Lekker actief
De stranden van Jullouville en Carolles. Het is een strook van 2 kilometer wit zand. Of neem de pelgrimsroute vanuit Saint-James naar de Mont Saint-Michel. En terug via het douanierspad: te voet, te paard of op de mountainbike.

Houdt u van meer avontuur?
Watersporten zoals zeilen, kitesurfen en strandzeilen

Culinair en wijn

Ontdek de culinaire specialiteiten in Normandië. De lekkerste traditionele gerechten, gemaakt met de vakmanschap en rijkdommen uit de streek.

Calvados
Oesters
St. Jakobsschelp
Camembert AOC

Calvados, de champagne
van Normandië!

Label rouge voor
Coquille St. Jacques

De koning van
de kazen

Calvados proeverijen
Eerst is er de appel, dan volgt de cider om uiteindelijk te eindigen als een Calvados. Alleen van de beste cider maakt men Calvados. Dit is een brandewijn met een hoog alcoholgehalte (+ 40°). Afhankelijk van de leeftijd ervan krijg je verschillende smaken en … prijzen. In de omgeving, langs de smalle landweggetjes, vindt u verschillende proeverijen.

De lekkerste mossels, oesters en Sint-Jacobsschelpen
Normandië heeft de grootste oesterproductie van Europa. De kust kent vele vissershavens met mossel en oesterkwekerijen. De Mont Saint-Michel en Barfleur staan bekend om de “bouchots” (mosselputten). De Saint.-Jakobsschelp is een van de fijnste schelpdieren. De Normandische St.-Jakobsschelp haalt zelfs het label rouge.

Camembert AOC: wereldberoemd!
Eén van de oudste Normandische kazen is de Neufchâtel, de bekende stronkjes of hartjes. En de Pont l’Eveque is er. Maar dé bekendste Normandische kaas is uiteraard de Camembert AOC: de koning van de kazen.

Back To Top